دلایل کوتاهی قد در کودکان و نوجوانان با استفاده از طب سنتی قابل درمان اند
۳ مورد از مهم ترین دلایل کوتاهی قد و روش حل آنها
اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۰
مهمترین فواید افزایش قد، افزایش زیبایی و افزایش اعتماد به نفس است
۴ مورد از اصلی ترین فواید افزایش قد و جزئیات آنها
اردیبهشت ۳۰, ۱۴۰۰

قد مناسب، چه قدی است؟ چگونگی برقراری تعادل میان قد و وزن

قد مناسب و آموزش محسابه شاخص توده بدنی (عدد BMI)

قد مناسب چه قدی است؟ صرف نظر از اینکه شما خواهان قد بلندتری باشید یا نه، شاید این سوال به ذهنتان خطور کرده باشد. این موضوع طبیعتا از نظر هر کس می تواند متفاوت باشد. جدای از سلیقه شخصی هر فرد در این زمینه، قد مناسب به عوامل زیادی وابسته است که در ادامه این مقاله به طور خلاصه سعی می کنیم به تمام سوالات شما در این زمینه پاسخ دهیم :

 

برای اینکه متوجه شویم قد حال حاضر ما مناسب است یا خیر، و یا اینکه قد مناسب برای مردان و زنان چگونه است، باید ببینیم قد ما با وزن و استخوان بندی ما در تناسب است یا نه. ما قدم به قدم به شما می گوییم چگونه متوجه این موضوع شوید :

۱. در گام اول ابتدا وزن خود را اندازه بگیرید.
۲. اکنون قد خود را اندازه بگیرید و هر دو را یادداشت کنید.

 

محاسبه شاخص توده بدنی (BMI)

شاخص توده بدنی یا عدد BMI (Boddy Mass Index) معیاری است برای سنجش متناسب بودن قد و وزن با یکدیگر. با استفاده از این معیار، شما متوجه خواهید شد که اگر قد و وزن شما با هم در تعادل نبود باید چه اقداماتی را انجام دهید تا این دو را به حات تعادل خود برگردانید.
طریقه محاسبه عدد BMI به این صورت است که باید وزن خود را برحسب کیلوگرم، تقسیم بر مجذور اندازه قد بر حسب متر (اندازه قد به توان دو) کنید. در ادامه این موضوع را با ذکر مثالی بیشتر توضیح خواهیم داد.

 

این شاخص به طور کلی می تواند در ۵ بازه قرار گیرد :

۱. اگر عدد بدست آمده کمتر از ۱۸.۵ باشد، فرد وزن کم و نامناسبی دارد.
۲. اگر عدد حاصله بین ۱۸.۵ و ۲۴.۹ باشد، فرد قد و وزنی متعادل دارد. (حالت ایده آل)
۳. اگر این عدد بین ۲۴.۹ و ۲۹.۹ باشد، فرد اضافه وزن دارد.
۴. اگر این عدد بین ۲۹.۹ و ۳۴.۹ باشد، فرد چاق است.
۵. و نهایتا اگر شاخص فرد بیش از ۳۵ باشد، فرد به چاقی مفرط مبتلاست.

 

برای مثال فردی ۷۵ کیلوگرم وزن دارد و قد او ۱۷۵ سانتیمتر است. برای محاسبه شاخص توده بدنی این فرد باید ۷۵ را تقسیم بر ۱.۷۵ به توان دو کنیم. (توان دو در مخرج کسر است) عدد بدست آمده از این فرمول ۲۴.۴۵ خواهد شد. نتیجه اینکه قد و وزن این فرد با یکدیگر در تعادل است.

 

همانطور که گفته شد ۵ حالت وجود دارد. در این ۵ حالت، فقط یک حالت ایده آل است و شخص در تعادل قد و وزن قرار دارد. (حالت دوم) اگر عدد بدست آمده شما در ۴ حالت دیگر قرار داشت، بسته به مقدار این عدد شما می توانید ۳ کار انجام دهید تا قد و وزن خود را به حالت متعادلش بازگردانید :

+ اگر عدد مورد نظر، کمتر از ۱۸.۵ بود، باید وزن خود را افزایش دهید (حالت اول)
+ اگر این عدد بالاتر از ۲۴.۹ بود، باید وزن خود را کاهش دهید. (حالات سوم، چهارم و پنجم)
+ اگر این عدد بین ۲۴.۹ و ۳۴.۹ بود، باید قد خود را افزایش دهید. (حالات سوم و چهارم)

 

با راهکارهای ارائه شده و پیشنهادات داده شده، شما قادر خواهید بود علاوه بر اینکه شاخص توده بدنی خود را حساب کنید، می توانید بفهمید که قد و وزن شما با یکدیگر در تعادل است یا نه. مهم تر اینکه شما با توجه به ویژگی های بدنی خود، متوجه می شوید که باید کدام یک از راهکارهای سه گانه گفته شده را به کار ببنید تا برقراری تعادل میان قد و وزن خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهید.
بدین طریق شما به این موضوع پی خواهید برد که چگونه به قد مناسب خود برسید. در این بین شاید این سوال برای شما پیش بیاید که آیا می توان قد خود را افزایش داد؟ (با توجه به راهکار سوم) پاسخ مثبت است؛ چرا که یکی از تخصص های اصلی مجموعه ما، افزایش قد است. (حتی پس از سن بلوغ)

 

در زیر بازه های مختلف این شاخص را به صورت تصویری مشاهده می کنید :

 

آموزش محاسبه شاخص توده بدنی (عدد BMI)

حالت های مختلف شاخص توده بدنی

 

 

 

اما با توجه به کمالگرا بودن انسان ها، قطعا آنهایی که به دنبال اعتماد به نفس و زیبایی بیشتر هستند، به دنبال بلندتر کردن قد خود نیز می روند تا اعداد و ارقام قد و وزنشان را خود آگاهانه تعیین کنند.

1 Comment

  1. […] نظر نمی رسد. همچنین شما می توانید با مطالعه مقاله ” قد مناسب، چه قدی است ؟ ” در زمینه تناسب میان قد و وزن، در این باره بیشتر […]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *